Schola Cantorum van het Ward-Instituut


Onze dirigent

De leden van de schola komen uit alle windstreken van Limburg en Brabant. Het zijn enthousiaste zangers van het gregoriaans, die allen vertrouwd zijn met de semiologie. De Schola werd in 1964 opgericht door Jos Lennards, directeur van het voormalige Ward-Instituut. Vanaf november 2008 is de muzikale leiding van het koor in handen van Cyriel Tonnaer.

Cyriel Tonnaer

Sinds 1969 is hij lid van de Schola Cantorum, waar hij in veel liturgievieringen, radio- en televisie-uitzendingen en religieuze muziekfestivals gezongen heeft als een van de voorzangers of als solist.

Het was Jos Lennards die zijn belangstelling in de oorsprong en ontwikkeling van het gregoriaans opwekte. Louis Krekelberg, zijn voorganger als dirigent, stimuleerde hem om semiologie te gaan studeren bij dr. Alfons Kurris aan het Maastrichtse conservatorium. Deze studie rondde hij in 2000 met succes af. Verder is Cyriel, bestuurslid van de Nederlandse St. Gregoriusvereniging, dirigent van de Schola Sancti Christofori te Roermond, lid van de Gregoriaanse Academie te Den Bosch en docent Gregoriaans op diverse cursussen en studiedagen en docent semiologie te Drongen-Gent (B).

Cyriel Tonnaer is via de mail te bereiken op: cyrieltonnaer@scholaward.nl