Schola Cantorum van het Ward-Instituut

Lid worden ?

De Schola Cantorum van het Ward-Instituut streeft naar een evenwichtige leeftijdsopbouw, nu en in de toekomst. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe, jongere leden. Past u in dit profiel en heeft u interesse? Informeer dan eens naar onze activiteiten. Of kom eens langs op onze repetitie. We nodigen u van harte uit om kennis te maken met het gregoriaans.
Wij repeteren op vrijdagavond van 18.00 tot 19.45 uur in het activiteitencentrum van PSW Dagbesteding Maasbracht. Adres: Kloosterstraat 4, 6051 JC Maasbracht.
Heeft u nog vragen en/of wilt u een afspraak maken om een keer te komen luisteren/kijken, neem dan contact op met een van de bestuursleden (zie hier) of laat uw gegevens hier achter en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op.

Boeking of andere vragen ?

U bent geïnteresseerd geraakt in het Schola en u wilt graag meer informatie over de boekingsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Uw bijdrage ?

Geestelijke verrijking door ingetogen en eeuwenoude klanken van gregoriaanse gezangen – dat is wat onze Schola Cantorum ‘Ward’ al vele jaren lang bereikt bij veel mensen van alle leeftijden: statistische gegevens rond de luisteraars en bezoekers van onze website tonen het duidelijk aan. Opmerkelijk, want dit alles in weerwil van de sterk afnemende religiositeit in de westerse wereld. Dat gegeven inspireert onze Schola Cantorum ‘Ward’ om door te gaan met de professioneel-semiologische interpretatie van de gezangen, gebaseerd op langjarige studie van diverse handschriften uit lang vervlogen eeuwen.
We nemen heel graag op grond van ons principe een gregoriaans aandeel in de liturgie in parochies die dat op prijs stellen; helaas zijn deze tegenwoordig armlastig en kunnen zij de kosten van een schola die “van buiten komt” niet meer opbrengen. Onze Schola Cantorum ‘Ward’ wil ze dan toch niet in de kou laten staan!
Help ons om hiermee door te gaan en de muzikale schatten uit het verleden te laten klinken als weleer; steun ons door uw zeer gewaardeerde bijdrage op rekeningnummer : NL16RABO 0147293103 (BIC nummer: RABONL2U).